KOMMENDE VISNINGER

Klimahuset Naturhistorisk museum i Botanisk hage, Oslo

Lørdag 22 januar kl. 11.00

Søndag 23 januar kl. 11.00

Lørdag 29 januar kl. 11.00

Søndag 30 januar kl. 11.00

I forbindelse med Klimafestivalen 2022 viser vi filmen «Enhver har rett til» hver lørdag og søndag kl. 11 i festivalperioden. Vi serverer kaffe og anbefaler publikum å se utstillingen vår om klima og klimaendringer etter filmen.

Deichmann Grünerløkka i Oslo

Mandag 29. november kl. 19.00

Paneldebatt etter filmen. Hva er egentlig et borgerråd? Kan det bidra i kampen mot klima og økologisk kollaps? Med filosof Odin Lysaker som forsker på grønt demokrati og statsviter Arild Ohren som forsker på demokratiske nyvinninger.

MDG lokallag i Horten

Onsdag 1. desember kl. 18.00

Miljøpartiet De Grønne i Horten inviterer til filmvisning med diskusjon etterpå. Åpent for alle interesserte!

Cinemateket i Bergen:

Torsdag 9. september kl. 18.00

Etter visningen vil William Helland-Hansen, professor i geologi ved UiB, og Laura Vågland, leder i Natur & Ungdom Vestland, ha en samtale på tvers av generasjoner og erfaringer om olje- og letepolitikk.

Onsdag 15. september kl. 18.00

Før filmvisningene i Bergen holder Malcolm Langford en innledning til filmen over Zoom. Malcolm Langford er professor ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo, og professor II ved Det juridiske fakultet, Universitet i Bergen. Han er leder ved Centre for Experiential Legal Learning (CELL), et Senter for fremragende utdanning (SFU) og nestleder ved Senter for lov og sosial transformasjon ved Chr. Michelsen Institutt og Universitetet i Bergen.

Verdensteatret i Tromsø:

Torsdag 9. september kl. 18.45

Etter visning blir det samtale om klimapolitikk, med Sigrid Bjørnhaug Hammer (4. kandidat SV i Troms) og Andrine Hanssen-Seppola (4. kandidat Sp i Troms). Ordstyrer: Berit Kristoffersen (UiT).

VIL DU VISE FILMEN? 

Ønsker du å spre filmen eller sette opp en visning?
Det kan være i ditt nærmiljø, skole, arbeidsplass eller på en lokal kino. Kanskje ønsker du en visning eller arrangement med noen som kan mye om saken eller var involvert i søksmålet? Vi kan hjelpe deg!  climatetrilogy@gmail.com

OM FILMEN

I 2016 saksøkte norske miljøorganisasjoner den norske stat, fordi de mente at statens tillatelser til oljeutvinning i Barentshavet var i strid med miljøparagrafen (Grunnloven § 112) – en paragraf som har til hensikt å sikre vårt og fremtidige generasjoner rett til et levelig klima. Saken ble omtalt som århundrets rettssak og skapte stor offentlig debatt. Med en observerende form og argumentasjon fra begge sider av saken, tvinger ENVHER HAR RETT TIL til å reflektere over om Norge har ansvar for å verne om naturen og klimaet. Som seer blir du publikum i en rettssak, der grensene mellom juss og politikk går inn i hverandre. Dokumentaren er filmet utelukkende inne i rettssalen i Borgarting lagmannsrett 2019 og i Høyesteretts hus 2020. Filmen på 31 minutter er et utvalg av om lag 100 timer med rettssak. 

Prosjektet består også av en fem timer lang installasjon i galleri, der publikum virkelig kan «sitte en dag i retten» og følge saken, menneskene og rettssystemet nærmere. www.hogstandard.com 

TEAMET

Thomas Østbye har både regissert, filmet, klippet og produsert filmen, sammen med Trude Lirhaus på kipp, Alvilde Naterstad, Øyvind Svanes Lunde, Kjell-Gunnar Hjartholm Knudsen, Lisa Wiik på foto og kameraoperatører i samarbeid med Motlys og Rune Denstad Langlo. Merete Mongstad har gjort etterarbeid på lyd og Ricco Højland Hansen har gradet filmen. Produksjonskoordinatorer er Cathrine Kielland og Guro Sollie Hansebakken er Impact Produsent. Audun Amundsen har gjort webdesign og onlinestrategi. Støttet av FFLB & Viken Filmsenter.

Distribusjon: Filmbyrået Jack og NFI.

Produksjonsselskap: PLYMSERAFIN.com

Bli informert om kommende visning og arrangementer

REGISTRER DEG HER FOR Å HOLDE DEG OPPDATERT
Share This